fbpx

Olin katsomassa YouTubessa Otava Yo yhtyen musiikki video saksalainen vaihto opiskelijan kanssa missä elävä museo tapahtuma on taustalla Venäjän Karjala; karjalan-/riisipiirakoita paistetaan videossa. Vaihto opiskelija kysy onko tämä kuvattu suomessa— ei, tämä on kuvattu venäjässä mutta karjalassa, silti näyttää suometsältä, sanoin minä. Sitten etsimme samankaltaisia tapahtumia Turussa. Koronan takia ehkä emme löytänyt tapahtumia. Tämä oli kuinka merkittävä elävä museot ovat lapsille seka aikuisille tutustua kulttuurista eri aikatauolta.

Kemiönsaaren Sagalund museot tarjoa hyvää elävä museo elämyksiä koko vuodenympäri koko perheelle. Kiva että meillä on niin hyvää mahdollisuuksia saarella. Esimerkki viikko 8 oli elämyksiä lapsiperheelle; teema oli perinteinen hiihtoloma elämyksiä. Toivottavasti ennen kesällä tapahtumia palautuvat.

Turussakin on hyvää mahdollisuuksia elävä museo tapahtumille. Esimerkki luostarinmäen käsityöllaismuseo, kuralan kylämäki ja Turun linna. Kiitos kaikille jotka tekee elävä museot mahdollisuuksin; vapaaehtoille, museosäätiölle, tapahtumaa järjestäjille, ja muut.

Alle on muutama videoita Otava Yo:sta, toivottavasti viihdy.