fbpx

Ympäristö ystävällinen energia ratkaisut ei johtuu kuntaveron kiristämineen aina, jos kunnassa on energiapolitiikka, jota tukevat alan parhaat käytännöt ja viimeisin kehitys. Esimerkki sähkö ja lämmön säilytys päivän ympäri on hyvä tapa vähentää kysynnän huippu, se vähentää kustannukset merkittävästi. Koulut, kirjastot ja kulttuuritalot ovat hyvä esimerkki missä säästöt voisi olla merkittävä.

Pienivoimaloitakin on hyvä keino parantaa kunnan riippuvuus kantaverkosta ja tuottaa lämpö jos on mahdollisuus. Pienivoimalla voisi olla aurinkosähko-, ydin-, tuulivoimala tai sähköautot jossa on mahdollisuus purkaa sähköä akusta verkkoon.

Fiksumpi sähköautoilu ja latausverkko vähentää kysynnän huippu ja mahdollistaa enemmän autojen lataus. Sähköautoilu vähentää päästöt ja on halvempi tapa autoilun. Toivotaan kunta parantaa julkinen sähköauto latausverkko, mukaan lukien ajoneuvosta verkkoon lataus pisteet.

Toivotaan 2021-2025, Kemiönsaaren energiapolitiikka on fiksumpi ja ympäristöystävällisempi. Tällainen energiapolitiikka voisi vähentää menot kunnan budjettista.