fbpx

Kuntaveroprosentti on kuuma keskustelu aihe kun vaalit lähenee. Veroprosentin laskeminen tarvitaan kova töitä; kustannuksen leikkaus, uuden kuntalaisten hankkiminen ja kuntalaisten tulon kasvu. Lakimuutoksen voi antaa mahdollisuuksia laskea veroprosentti, esimerkki SOTE uudistus. Veroprosentin laskemisen tarvittava töitä kannattaa jatkaa koko vaalikauden ympäri, ei vain kun vaalit ovat lähellä.

Kunnan alhainen veroprosentti voi olla houkutteleva tekijä sisään muutossa niin asukkaille kuin yrityksille. Alhainen veroprosentti jättää enemmän asukkaiden kukkaroissa. Mutta jos budjetti on miinuksella; eli menot ovat suuremmat kuin tulot veroprosentin kiristämistä kannattaa.

Toivotan Kemiönsaari tehokkaiksi toiminta, hakee lisää asukkaita ja ota käyttöön toimenpidettä jotka kasva kuntalaisten tulo ja jatkaa aloitettua hyvää työtä vaalikauden loppu vaiheessa.