fbpx

Mielestäni yksityinen sektorin SOTE palvelut ei ole tehokas kuin julkinen sektorin; mutta tehokkuus ei ole ainoa kriteerin. Yhteiskunta tarvitaan joskus vähemmän tehokas yksityinen sektorin palvelut valinnan varaa/vapauksen vuoksi. Valinnan vapaus voi tuntuu asiakkaille että heidän elämä on heidän hallussa.

Mielestäni voiton toivoa SOTE palvelu tarjooja on yhteiskunnan etujen ristiriidassa periaatteessa. Mutta ehkä palveluiden saatavuuden vuoksi tarvintamme yksityinen sektorin palvelutuottajat. Jokainen palvelutuottaja on arvokas.

Terveys, sosiaalipalvelut, varhaiskasvatus, koulut ja korkeakoulut ovat yhtä tärkeä yhteiskunnalle. Kaikki niitä palvelulla on saman kaitaisen tavoitteet. Ehkä päättäjät voivat oppia mitä toimii ja mitä ei muut palveluista ja käyttää sama säännöt kaikille palveluille.