fbpx

Äidinkieleni on sinhala. Käytin sitä ennen kuin tulin suomeen. Alakouluni oli sinhala-kielinen, mikä tarkoittaa, että sinhalan osaaminen on minulla alakoululainen tasolla. Englanninkielen taitoni ovat hyvällä tasolla. Uskoisin, että tasoni voisi olla C2, sillä käytin englantia yläasteella, lukiossa, ja yliopistossa. Muuten Englanti on ollut oma asiointikieleni n. 22 vuotta, sinhala n. 11 vuotta.

Jotta asia olisi entistä monimutkaisempi, minulla on ymmärtämisen tai ilmaisun mukaan keskitason sertifikaatti suomeksi (YKI testi), B1 tai B2. Olen jossain määrin osaava ruotsiksi ja se on ollut virallinen asiontikieleni Suomessa, vaikka käytännössä käytän suomea viime aikoina ja ennen sitä englantia. Ruotsalainen taitoni saattaa olla lähempänä Sinhalan taitoni.

Mikä on äidinkieleni? Onko se ruotsalainen? Kerro minulle mielipiteesi lähettämällä minulle viesti Facebook Messengerin kautta tai kommentoimalla Facebookissa.